Revoltător! Condiții mizere la o școală din Călărași

La școala din comuna Ulmu, județul Călărași, băieții sunt nevoiți să-și facă necesitățile fiziologice într-o cameră în care nu se află niciun vas de toaletă. Toaleta este de fapt un șanț săpat în apropiere de perete, care are o scurgere mică, relatează Digi24.

WC-ul fetelor este turcesc, dar și acela este într-o stare precară. După apariția imaginilor, DSP Călărași a anunțat că va suspenda cursurile.

Școala  în care învață elevii din clasele I-VIII nu are nicio toaletă și nicio sursă de apă.

Elevii sunt nevoiți să se spele pe mâini la o chiuvetă pusă în curte, iar apa se scurge într-o găleată de vopsea.

Părinții elevilor sunt revoltați și îl acuză pe primar de dezinteres.

„Eu am fată! Are probleme fiziologice. Este normal. Cum să meargă la o toaletă cum ați văzut-o? Poate să facă un pic de mizerie. Poate să facă… E, totuși, o fată!”, a spus o mamă.

„Domnul primar ar fi zis că dacă se închide școala, nicio problemă. Adică, din punctul lui de vedere, copiii vor rămâne acasă, că nu-i niciun fel de problemă!”, a declarat un alt părinte.

Cezar Rădulescu, director DSP Călărași, a anunțat că va merge să constate situația și să ia măsuri, a informat Digi24.

„Se va merge categoric pe suspendare. Școala gimnazială Ulmu nu are o autorizație sanitară și nici nu au solicitat în ultima perioadă. Asigurarea condițiilor normale de desfășurare a activității în unitățile de învățământ revine în totalitate autorităților locale și bineînțeles conducerii unității de învățământ”.

Comentează pe FACEBOOK