joi 22 februarie 2024

Revoltător: descinderi la clinici ce testau fără adaos pentru COVID19

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Incompetență sau ticăloșie?! Procurorii de la Sector 1 au făcut în această dimineață mai multe descinderi la un lanț de clinici private. Obiectul cercetării vizează posibile activități speculative cu produse destinate luprei cu coronavirusul. Se investiga de asemenea și proveniența acelor produse, precum și autorizațiile pentru importul mărfii. Până aici, totul perfect. Am putea spune că procurorii și-au descoperit într-un final fișa postului!

Povestea în sine este însă halucinantă. Săptămâna trecută a ieșit un adevărat scandal, după ce lanțul de spitale și policlinici Sanador a scos pe piață oferta de 350 de lei pentru o testare pentru Covid19. Populația s-a revoltat pe bună dreptate, invocând costul enorm pe care mulți români nu și-l pot permite. În paralel cu această ofertă, patronul unul lanț mult mai mic, OK Medical a venit cu alternativa unui alt tip de test, pe care îl oferea pentru clienții săi, la doar 95 de lei! În acest ultim caz, clinica preciza că nu își pune niciun fel de adaos comercial, iar serviciu era destinat tuturor clienților săi doritori.

Marți dimineață, în toate cele 4 clinici OK Medical au apărut mascații. Procurorul de caz a scos mandat pentru percheziții în toate imobilele, verificările vizând posibile acțiuni speculative. În paralel s-au cerut și documente care să ateste autorizarea acelor produse și proveniența lor. Descinderea cu pricina s-a transformat imediat într-un balon de săpun. Așa cum era anunțat și pe site, testul OK Medical costa 96 de lei, iar documentele justificative arătau profit ZERO! Singura diferență între costul de achiziție și cel de revânzare o reprezentau cheltuielile de transport. În plus, toate actele și autorizațiile solicitate erau postate de acum o săptămână pe site-ul de prezentare a clinicii. Cu un singur click, procurorul de caz ar fi putut descărca toate hârtiile solicitate.

Ce s-a întâmplat în urma descinderilor?! Patru unități medicale din România au fost trase pe dreapta pentru cel puțin o săptămână, fiind contaminate. Evident, anchetatorii nu au năvălit acolo cu echipamente de protecție, iar regimul steril al clinicilor s-a aruncat în aer la percheziții. Cum nu au găsit nimic dubios, oamenii legii au plecat așa cum au venit, cu scuzele de rigoare. Însă prostia acestei acțiuni, ce putea fi realizată din birou, cu ajutorul unui calculator, a produs efecte negative. Întrebarea care se ridică este legată de alte descinderi pe care le-ar putea face procurorii, însă nu îndrăznesc.

 

Adevăratele tunuri pe spatele coronavirusului

 

Zilele trecute am aflat cu toții cum funcționează achizițiile în sistem de urgență. Firma Firma Romwine & Coffee SRL din comuna Uzunu (jud Giurgiu) a primit 12 milioane de euro, ca să aducă măști. Sereleul cu pricina este specializat în ”Comerț cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și produselor din tutun efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”, și a fost înființat anul trecut. Acum a primit această sumă colosală pentru a aduce 2 milioane de măști. Sediul social al firmei este într-o cameră dintr-un imobil din respectiva localitate.

Un alt tun este cel al firmei unui fost fotbalist de la FC Național, asociat cu designer-ul Cătălin Botezatu. Această companie primește 20 de milioane de euro, pentru a livra statului român echipamente de protecție împotriva coronavirusului. Vorbim de celebrele combinezoane. Suma colosală îi va permite firmei private să ia o gură de oxigen, pentru ca apoi să livreze marfa…..în următoarele 45 de zile!! Acest termen a fost considerat de multă lume drept o bătaie de joc, atâta vreme cât spitalele sunt de săptămâni bune fără echipamente.

Soțul Andreei Esca, celebra prezentatoare TV este și el cu arma la picior. El le-a scris deja autorităților că: “Unul dintre clienții noștri, specializat în realizarea de lenjerie de uz casnic a reușit să ne furnizeze țesătură necesară pentru a putea produce măști textile. Am început deja producția și săptămâna viitoare vom putea produce 140.000 de măști. Masca de protecție civilă de 1.90 euro/bucată și masca medicală antibacteriană la 3.50 euro/bucată”! Prețurile domnului Alexandre Eram sunt fătp TVA, desigur… Dacă ministrul Costache va fi pe recepție, este posibil să nu scape și acest “chilipir”…

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro