HotNews.ro
Ziariștii prezenți la cartierul general al lui Harris din Washington DC, unde este și unul dintre cei doi corespondenți HotNews care transmit din SUA, au asistat la o scenă neașteptată.
Stafful de campanie a oprit imaginile cu CNN de pe ecranele imense, ecrane înălțate pe marginea pajiștii unde sunt oamenii. CNN arăta cum statele nu se ”albăstresc”, ci se ”înroșesc”. În schimb, muzica a continuat să cânte, dar unii dintre oameni au început să plece. Nu toți, nu majoritatea.
Kamala Harris nu va apărea astăzi la Howard, acolo unde trebuia să susțină un discurs „Ea va veni mâine aici”, au anunțat reprezentații săi publicul din campusul universității. „Continuăm să ne asigurăm că fiecare vot este numărat, ca fiecare voce va fi auzită”, a mai spus reprezentatul Kamalei Harris.
Înainte ca acest anunț să fie făcut, oamenii din mulțime, susținătorii Kamalei Harris, îi strigau numele.
Cei care au rămas continuă să ne spună ceea ce ne-au declarat și mai devreme, precum femeia de 44 de ani lângă mine: ”În legătură cu rezultatul, o să fie ce o să fie, dar sunt fericită să fiu aici”.
Muzica se aude tot mai tare, mai ales că am trecut de miezul nopții și e liniște în campusul universității unde a absolvit actuala vicepreședintă a SUA. Dar lumea nu mai are chef de dans, pe măsură ce află, de pe telefoanele care au înlocuit televizoarele oprite, că nu doar Carolina de Nord a fost câștigată de Donald Trump, dar că republicanul conduce și în aproape toate statele tradiționale democrate din nord.
”Zidul albastru” pare că nu se realizează, ci, dimpotrivă, ia forma ”zidului roșu” care i-a adus lui Trump victoria și în 2016.
Mă uit peste umărul unui suporter al Kamalei Harris. ”Ceasul șanselor” de pe siteul New York Times, pe care-l găsesc și eu, indică probabilitatea de 91% ca Donald Trump să câștige alegerile. Ceea ce se simte și cu televizoarele stinse.
Comentează pe FACEBOOK