sâmbătă 22 iunie 2024

Roboţi umanoizi: Putem conduce lumea

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În timpul unei conferinţe organizate de ONU la Geneva, mai mulţi roboţi umanoizi echipaţi cu inteligenţă artificială au luat cuvântul. Mesajul lor a fost că vor putea într-o bună zi să conducă lumea mai bine decât oamenii, informează AFP, citată de Agerpres.

Tot ei spun că oamenii trebuie să fie prudenți în faţa inteligenţei artificiale (AI) şi au recunoscut că nu stăpânesc deocamdată emoţiile umane.

Roboţii au participat în această săptămână, alături de peste 3.000 de persoane, la „Summitul Global de Inteligenţă Artificială în Slujba Binelui”, organizat de UIT.

„Câtă tensiune există în această tăcere”, a declarat unul dintre roboţi în debutul conferinţei de presă, care s-a ţinut doar în limba engleză.

Întrebată despre capacitatea lor de a conduce lumea, Sophia, un robot dezvoltat de Hanson Robotics, a fost foarte clară: „Roboţii umanoizi pot să conducă cu un nivel de eficienţă mai mare decât cel al liderilor umani”.

„Noi nu avem aceleaşi prejudecăţi sau emoţii care pot uneori să afecteze adoptarea deciziilor şi putem să analizăm cu rapiditate mari cantităţi de date pentru a lua cele mai bune decizii”, a adăugat robotul.

Însă Sophia a dat şi câteva asigurări: „colaborarea între oameni şi AI poate să creeze o sinergie eficientă” şi să permită „realizarea unor lucruri mari”.

În aceeaşi conferinţă de presă de vineri, robotul umanoid Ameca a vorbit despe AI si felul în care va fi întrebuinţată: „Trebuie să fim prudenţi, dar şi entuziasmaţi de ideea că aceste tehnologii pot să ne îmbunătăţească viaţa în numeroase privinţe”.

Un jurnalist a vrut să ştie dacă roboţii pot să îi mintă pe oameni. Ameca a răspuns: „nimeni nu va putea să ştie vreodată cu certitudine, dar eu pot să vă promit că voi fi mereu onestă şi sinceră cu voi”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro