sâmbătă 13 aprilie 2024

Șeful azilelor groazei cheltuia banii pe droguri și prostituate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Ştefan Godei este liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni. De pe urma acestora a câştigat peste 3,7 milioane de lei. Potrivit procurorilor DIICOT,  îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari.

„Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieşit date potrivit cărora Godei Ştefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuieşte pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a îşi procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuţiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracţii, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, se menţionează în referatul întocmit de procurori, potrivit digi24.

Membrii grupului infracțional organizat condus Ștefan Godei au obținut de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul altor primării, suma de 3.763.869 de lei în perioada 25.11.2021 – 08.06.2023.

Ştefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, alături de fratele său, Daniel Godei, care avea rol de coordonator în cadrul grupului.

În referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT în urma descinderilor apar detalii halucinante. Se arată că victimele au fost înfometate intenţionat, batjocorite şi exploatate, scrie Buletin de Bucureşti care, alături de Centrul de Investigaţii Media a relatat, la începutul acestui an, despre ororile din aceste centre.

Procurorii DIICOT au interceptat mai multe discuţii telefonice în dosarul “lagărelor” din Ilfov. 

„Membrii grupării cu rol de execuţie sunt implicaţi în infracţiuni de furt al produselor alimentare destinate hrănirii beneficiarilor, atât din hrana achiziţionată din fondurile centrelor dar şi din hrana adusă de aparţinătorii beneficiarilor. De altfel, aceştia sunt implicaţi şi în furtul articolelor de îmbrăcăminte şi a medicamentelor aduse acestora de către familii”, notează procurorii, conform Buletin de Bucureşti.

Cadrele medicale au relatat că pacienţii erau bătuţi, iar o femeie avea o rană gravă la mână.

”Am găsit-o pe doamna XXX cu mâna roşie, ardea, cu o bubă, iar înăuntru, am stors-o şi a ieşit ca un vierme, ca o muscă, sper să nu fi fost intrată acolo vreo arătanie d-asta. Noi am făcut nişte poze mai concludente…”, i-a relatat asistenta managerului.

Patru inculpaţi în acest dosar au fost arestaţi preventiv, 11 sunt în arest la domiciliu, pentru 6 a fost decisă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar 3 inculpaţi sunt în stare de libertate. 

Ligia Gheorghe, o apropiată şi consilier al ministrului Familiei Gabriela Firea, al cărei nume apare în legătură cu acest caz şi care este martor în dosar, a cerut suspendarea din funcţie.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat că a aprobat cererea de suspendare din funcţie a directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3. 

Sursă foto:Facebook

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro