luni 22 aprilie 2024

Roman: PNL nu va părăsi coaliţia atât timp cât PSD nu va depăşi liniile roşii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vicepreşedintele PNL Florin Roman îi răspunde, joi, premierului Marcel Ciolacu afirmând că PNL nu va părăsi coaliţia atât timp cât PSD nu va depăşi ”liniile roşii” discutate cu social-democraţii pe partea economică, printre care sunt cota unică, Pilonul II şi neintroducerea unor taxe şi impozite noi în acest an. Declaraţia sa vine după ce liderul PSD premierul Marcel Ciolacu a afirmat că, dacă liberalii vor decide să se retragă de la guvernare, el îşi va depune mandatul de prim-ministru.

“PNL a stat lângă România întotdeauna când României i-a fost greu, chiar dacă lucrurile astea ne-au costat electoral, fie că vorbim de pandemie, fie că vorbim de criza energetică, fie că vorbim de război. PNL nu va părăsi coaliţia atât timp cât PSD nu va depăşi liniile roşii pe care noi le-am discutat cu ei, pe partea economică şi anume cota unică, Pilonul II de pensii, partea de scădere a poverii muncii şi partea nicio taxă şi niciun impozit nou în 2024”, a declarat Florin Roman pentru News.ro.
El a mai afirmat că cine rupe coaliţia în an electoral va suporta şi costuri politice. 
“Cine va rupe această coaliţie într-un an electoral ,dificil, un an în care le-am spus oamenilor că vom majora pensiile de două ori, un an în care avem angajamente internaţionale pe PNRR, într-un an extrem de complicat, cine va face treaba asta va suporta şi costuri politice, aşa cum le-a suportat USR în momentul în care României i-a fost greu a fugit de la guvernare cu laşitate şi cu aplauze”, a explicat Roman, care este şi vicelider al grupului PNL de la Camera Deputaţilor.

Florin Roman a mai afirmat că PNL este pregătit pentru toate tipurile de alegeri. 
“Din acest punct de vedere nu avem nicio problemă. Singura problemă care s-a pus pe comasare este că cinci rânduri de alegeri sunt foarte multe în câteva luni. (…) Cred că România îşi doreşte aleşi locali, europarlamentari, parlametari, preşedinte reprezintativi, cu o prezenţă mare la vot astfel încât să nu ne mai trezim cu primari aleşi cu 10% din cei de pe listele electorale permanente sau parlamentari cu 5%”, a mai declarat Roman.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro