duminică 19 mai 2024

România Achiziționează Rachete Antitanc Germano-Israeliene Fără Licitație

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Compania Națională Romtehnica, sub coordonarea Ministerului Apărării Naționale și acționând ca intermediar între industria de apărare din România și partenerii externi, a încheiat un acord-cadru pe o perioadă de 4 ani pentru achiziționarea de rachete antitanc.

Conform unor date analizate de Profit.ro și citate de News.ro, valoarea totală a achiziției se ridică la peste 358 milioane de lei, la care se adaugă TVA, totalizând aproximativ 426 milioane de lei.

Acordul-cadru pentru furnizarea de rachete antitanc a fost semnat cu compania Eurospike GmbH, înregistrată în Germania. Eurospike GmbH este un joint-venture între producătorii germani de armament Diehl Defence (40%) și Rheinmetall Defence Electronics (40%), împreună cu o subsidiară olandeză a companiei israeliene Rafael Advanced Defense Systems (20%), conform informațiilor de pe Profit.ro.

Furnizorul va livra rachetele model Spike LR2, de generația a cincea, dezvoltate de compania israeliană Rafael.

Înțelegerea a fost semnată de Romtehnica printr-o negociere directă, fără publicarea prealabilă a licitației, în conformitate cu legislația privind achizițiile militare, care permite această procedură în mai multe circumstanțe.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro