sâmbătă 2 martie 2024

România, în valul 5. Deltacrom – noua amenințare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

România a intrat în valul 5 al pandemiei de Covid, potrivit ministrului Sănătății. Alexandru Rafila a declarat că țara noastră este pe unul dintre cele mai rapide trenduri de creștere din Europa la infectare.

Mai mult, specialiștii anunță descoperirea unei noi tulpini a coronavirusului – Deltacrom. Noua tulpină este o combinație dintre Delta și Omicron, fiind descoperită în urma secvențierii a 25 de probe din Cipru. 

„În mod evident a intrat în valul 5. Am discutat de câteva sute de cazuri pe zi, acum discutăm de câteva mii de cazuri pe zi, chiar dacă pare că situaţia s-a stabilizat de vreo patru, cinci zile, asta nu înseamnă că lucrurile au revenit la normal.

Vă spun apropo de acel număr de reproducere bazal, ţineţi minte că am tot discutat, acum ne aflăm pe la 1,70, deci foarte, foarte mult, am crescut de la 0,7 la 1,7 ceea ce demonstrează că este o creştere rapidă în România. Suntem pe unul dintre cele mai rapide trenduri de creştere din Europa şi nu mă refer doar la Uniunea Europeană, suntem pe locul doi sau trei, aşa că nu avem încă niciun motiv să ne relaxăm, ci dimpotrivă trebuie să fim extrem de atenţi. Speranţa este că aceste cazuri noi care se înregistrează să nu pună în pericol sistemul de sănătate”, a afirmat Rafila duminică, la Antena 3.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro