luni 26 februarie 2024

România nu a fost în stare să cheltuie fondurile UE

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

România, indiferent de guvern, nu a fost în stare să cheltuie banii europeni pe care i-a primit până acum. Între certuri și reproșuri, țara a rămas fără autostrăzi, pentru că aleșii nu s-au înțeles între ei sau birocrația le-a pus piedici. O recunoaște chiar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

”Noi, în aceşti ani, România, indiferent de guvern – ca să fiu clar, să nu fiu interpretat – nu a fost în stare să cheltuie banii europeni pe care i-a primit”, a declarat, Sorin Grindeanu, marţi, la Călăraşi, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite News.ro

Ministrul a explicat că multe proiecte au fost împărţite în mai multe faze, întinzându-se pe mai multe exerciţii financiare, lucru care a făcut ca ele să se afle încă în implementare, deşi, după proiectele iniţiale, ar fi trebuit finalizate.  

”Pe fiecare proiect european trebuie să asigurăm cofinanţare din bugetul de stat, aşa cum ştiţi. Mare parte din banii din bugetul de stat merg, cum s-a creionat bugetul Ministerului Transporturilor, a mers pe cofinanţare pe aceste proiecte prinse în programele operaţionale din perioada respectivă. Din păcate, ritmul nu a fost cel impus de către Comisie, foarte multe proiecte s-au fazat, au trecut de pe un program operaţional pe altul (…) Un lucru bun este în schimb următorul: că pe POIM, adică cel care se termină, avem supracontractare, adică ne ducem undeva spre 200%. Până în 2023 Ministerul Transporturilor va cheltui şi chiar va fi situaţia să ia din alte părţi, dacă e posibil”, a mai declarat Grideanu.  
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro