luni 26 februarie 2024

Ministrul Energiei: Cum să plătim o factură la un hoţ?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Deși legislația privind compensarea și plafonarea prețurilor la energie a intrat în vigoare, Guvernul a fost până acum doar un spectator la bătaia de joc a marilor furnizori care nu au aplicat noile reglementări, astfel că mulți români s-au trezit cu facturile umflate. O recunoaște ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta afirmă că există numeroşi furnizori de energie care au emis facturi către clienţi ignorând legea care stabileşte plafonarea de preţ şi compensări pentru facturi, el susţinând că s-a aflat personal în situaţia de a primi o factură cu tarif necompensat şi neplafonat. Popescu le rrecomandă românilor să discute cu furnizorul, iar dacă nu ajung la un consens, să se adreseze Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor.

„Furnizorii au greșit. Au greșit pentru că au emis facturi către oameni fără compensare, fără plafonare. Un mare furnizor, nu-i dau numele, până astăzi a dat drumul la facturi fără să aplice legea. Abia astăzi, probabil în urma controlului declanșat de către Autoritatea de Protecția Consumatorului solicitat de mine săptămâna trecută pentru a verifica la absolut toți furnizorii de energie electrică și gaze naturale dacă aplică legea, abia în urma acestui control, care a pornit și avansează, au început să emită facturi”, a spus ministrul la un post de televiziune, potrivit B1.ro.

Ministrul le-a recomandat consumatorilor care constată că furnizorii nu au respectat legea atunci când au emis facturile să nu le plătească înainte de a regla situaţia.

„Cum să plătim o factură la un hoţ? Încercăm întâi de bună voie cu hoţul, între ghilimele, să spunem aşa. Dacă nu aplică legea, e clar că face o infracţiune, nepunerea în practică a unei legi este o infracţiune, chiar dacă legea nu are o sancţiune, există corecţii prin celelalte legi. Nu plătim, încercăm să vorbim, dacă nu, reclamaţie directă către Protecţia Consumatorului”, a explicat ministrul.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro