duminică 14 august 2022
spot_img

Statul vrea să scoată 250.000 de rable de pe străzi

Must read

spot_img

Statul vrea să scoată 250.000 de mașini vechi de pe străzi plătind cu 3.000 de lei proprietarii care renunță la autoturisme fără să cumpere una nouă. Acțiunea vine în urma promisiunii Guvernului către UE prin PNRR, scrie Economedia. Astfel, cetățenii proprietari de mașini vechi, le pot valorifica fără să fie obligați să cumpere o mașină nouă.

Practic Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în parteneriat cu autoritățile locale, vor plăti pentru trimiterea la fier vechi a acestor mașini prin intermediul unui program complementar Rabla, o sumă de bani, care poate fi folosită după cum vrea proprietarul rablei predate.

Suma recomandată de AFM este de 3.000 de lei, dar suma poate fi mai mare sau mai mică în funcție de posibilitățile admninistrațiilor locale.

„Noi vom acoperi 1.500 de lei din această sumă, restul e responsabilitatea autorităților locale, dar acestea pot decide să ofere și alte lucruri în schimbul mașinii. Biciclete, trotinete electrice, depinde de ei”, explică pentru Economedia.ro, Lorand Fulop, șeful AFM.

Comentează pe FACEBOOK

- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro