România pe locul 3 în lume la consumul de bere

Suntem pe locul 3 în lume, la consumul de bere, după Cehia și Austria, iar aceasta a rămas preferata românilor. Pe locul 2 este vinul, dar românii își potolesc setea și cu diverse cocktailuri aromate.

În ultima perioadă, în România, berea artizanală câștigă tot mai mult teren. Aceasta este produsă în loturi mici, iar rețelele sunt variate.

Julia Leferman, director general al Asociației “Berarii României”: “Tendința de producători artizanali crește și în România. Am avut microberării înființate în fiecare an”.

Bogdan Bazauache, proprietar bar specializat în bere artizanală: “Există un trend mai ales pentru berea artizanală, cunoscătorul își dă seama de diferențe”.

În ceea ce privește vinul, rose-ul este din ce în ce mai baut în rândul tinerilor.

Dan Balaban, producător de vinuri: “Este un consumator de vin din ce în ce mai elevat, din ce în ce mai educat, scade consumul de vin demisec, demidulce, crește consumul de vin roșu”.

Florin Bejan, vânzător de vinuri: “Vara se consumă destul de multe vinuri rose, e deja în trend de câțiva ani. Iubitorii de vin, în special cei mai tineri, care învață acum despre vin, se îndreaptă către rose, e mai trendy”.

Și cocktailurile pe bază de băuturi spirtoase sunt foarte populare vara. Ginul, licoarea produsă din ienupăr este, în ultima perioadă, tot mai cerută.

Marius Tiberius Bugu, proprietar de bar: “Cele mai populare ginuri sunt în general ginurile fructate, toți caută chestii foarte fresh vara. Folosim diferite plante, ierburi aromatice”.

Nicolae Sarealbă, proprietar de bar: ”Noi ne-am luat foarte în serios rolul de a educa piața din România ce înseamnă băutura asta pe bază de ienupăr”.

Comentează pe FACEBOOK