joi 28 septembrie 2023

România, pregătită să adere la Schengen

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul interimar Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Conferința de Securitate de la Munchen, cel mai important forum din sector în spațiul euroatlantic, că România este pregătită să adere la Schengen.

Orban a spus că țara noastră este una democratică, foarte pro-europeană și care a arătat în ultimii zece ani că este un actor european în procesul decizional.

„România este o țară care protejează o frontieră mare a Uniunii Europene. Mesajul nostru este foarte clar: respectăm valorile, principiile și prezența importantă a fiecărui țări în procesul decizional. (…) Suntem gata să fim integrați în spațiul Schengen. Respectăm toate criteriile tehnice. România este o țară democratică, foarte pro-europeană și care a arătat în ultimii zece ani că este un actor european. În ce privește corupția, obiectivul nostru principal este să punem capăt Mecanismului de Cooperare și Verificare. Suntem complet devotați să respectăm articolul 2 din Tratatul UE privind statul de drept”, a spus premierul.

Întrebat de  contextul în care în care anumiți vecini din Europa Centrală și de Est se îndepărtează de valorile UE, Orban a spus că „nu îmi pot imagina o democrație iliberală. În opinia mea, unde avem iliberalism, nu avem democrație”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro