Mărturii șocante ale celor scăpați din iadul coronavirusului

Zeci de mii de oameni au contactat până acum virusul ucigaș pornit din Wuhan. Conform statisticilor oficiale, probabil cosmetizate, numărul morților se apropie rapid de 2000. Cu toate acestea, media internațională a identificat și supraviețuitori, oameni care au fost diagnosticați cu acest coronavirus, dar care s-au însănătoșit miraculos. Tratamentele urmare de aceștia au fost variate, de la pastile pentru HIV-SIDA, până la medicația specifică virusului SARS ori componente ale medicinei tradiționale chinezești. Poveștile lor sunt cutremurătoare și apar într-un documentar publicat recent de postul CNN.

Pacienții sunt tratați în secret

În toate mărturisirile găsim un element comun: tratamentul „de turmă” aplicat de autoritățile chineze. Tiger Ye, un tânăr student de 21 de ani, a contactat virusul la o școală de lângă Wuhan unde studia limba japoneză. În vecinătatea sa se afla și piața de pește din Wuhan, acolo unde se suspectează că ar fi fost originea virusului. Pe 17 ianuarie s-a simțit rău, amețit și slăbit. A tratat totul ca pe o banală răceală. Pe 21 ianuarie starea sa de sănătate s-a agravat. În ziua cu pricina nu a putut să mănânce nimic. A luat un taxi și a mers la un spital central din oraș. „Locul era plin de oameni speriați. Unii țipau, alții plângeau. Doctorii și asistentele păreau debusolați și depășiți de situație. Am înțeles că nu am ce să caut acolo, așa că am luat alt taxi și am mers la un spital mic, de la periferie”, povestește tânărul.
Acolo a fost consultat rapid și trimis acasă cu o rețetă și un diagnostic total greșit. A urmat tratamentul prescris până pe 26 ianuarie, fără ca lucrurile să evolueze în bine. În ziua respectivă avea 39 febra, dureri de stomac și vomita sânge. A mers din nou la spital, în mașina tatălui său. Wuhan devenise deja un oraș închis. De data aceasta a fost diagnosticat cu virusul ucigaș, motiv pentru care i s-a dat un tratament experimental, fără să i se spună ce anume. Abia câteva zile mai târziu a aflat că este oarecum identic cu cel aplicat bolnavilor de HIV. A urmat protocolul în spital, până pe 9 februarie, când a dat semne complete de recuperare. De acolo a fost transferat într-un hotel-carantină și ținut acolo încă 7 zile. La externare nu a primit nicio hârtie, iar oficial nu apare ca fiind spitalizat sau tratat de coronavirus.

Familie infectată, refuzată la teste

Zhang a ieșit din carantina de 14 zile, după ce a învins boala. Acesta călătorie împreună cu soția și socrii pentru a sărbători Anul Nou în Wuhan. Pe 22 ianuarie, socrul său s-a simțit rău și a mers la spitalul regional. Acolo i s-a spus că este răcit și trimis acasă. A insistat să fie testat pentru coronavirus, dar cei de la spital au refuzat. Pe 30 ianuarie, soția acestuia a resimțit aceleași simptome. Tatăl ei era deja foarte rău. De data aceasta au mers împreună la spital, au fost supuși la teste și diagnosticați cu coronavirus. Apoi celorlalți 2 membri ai familiei li s-a dat același verdict. Spitalul care i-a diagnosticat nu avea posibilitatea să îi trateze, așa că au fost trimiși în altă locație.
Vreme de mai multe zile a primit un tratament fără vreo explicație anume. Căutând pe internet singur a înțeles că primește o medicație similară cu cea a bolnavilor de SARS. Dar medicii nu i-au confirmat nimic. Pe 9 februarie și-a mai revenit și a fost mutat în carantină. Acolo l-a întâlnit pe socrul său, care a supraviețuit și își revenise complet. Despre soțiile lor nu au vești. Li se spune că sunt încă în viață, dar că luptă cu boala..

Vasul groazei, carantinat în Japonia

Diamond Princess este vasul ce a ajuns la începutul lunii februarie în portul japonez Yokohama, transportând peste 3700 pasageri. Virusul ucigaș a fost depistat la bordul său, așa că nava a fost blocată acolo. Nimeni nu intră sau iese de pe ea, decât în baza unui protocol medical de grad zero.
La bordul acesteia erau 17 cetățeni români, doi turiști și restul membri ai echipajului. De la blocarea navei în Japonia și până în prezent, cazurile de îmbolnăvire la bord au crescut vertiginos. Inclusiv unul dintre români a primit vestea proastă. Panica domnește la bord, iar oamenii sănătoși acuză cu disperare autoritățile de rele tratamente. Ei spun că nu li se dă nicio șansă să scape de virus, atâta vreme cât sunt ținuți acolo. Reporterii CNN au luat legătura cu cei de pe vas și au publicat povesti cutremurătoare.

Gradul de îmbolnăvire pe vas este alarmant, mai ales în rândul membrilor echipajului. Acestea nu au cabine proprii, precum turiștii și stau permanent în contact unii cu alții. Din acest motiv, oamenii sunt în momentul de față în pragul revoltei. Cu toate acestea, nimeni nu își asumă evacuarea vasului de croazieră.

Comentează pe FACEBOOK