luni 26 februarie 2024

România vinde doze de vaccin anti-COVID

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

România va vinde dozele de vaccin anti-Covid rămase în stoc. În momentul de faţă livrările de doze depăşesc necesarul şi capacitatea de depozitare, în contextul în care rata de vaccinare este în scădere, întrucât şi rata de infectare se află într-un trend descendent.

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, marți dimineață, că în ultima zi au fost raportate 14.775 de infectări cu coronavirus și 215 decese, din care opt anterioare. 

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, mai multe decrete, printre care promulgarea unei legi ce permite statului romăn să valorifice dozele de vaccin împotriva COVID-19 rămase,

„Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2021 privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19, achiziţionate de către statul român prin Ministerul Sănătăţii (PL-x 331/14.09.2021)”, este unul dintre decretele semnate de preşedintele Klaus Iohannis, marţi. 

Legea le oferă reprezentanţilor din Ministerul Sănătăţii posibilitatea de a vinde sau de a dona, în numele statului român, dozele de vaccin care sunt considerate surplus pentru ţara noastră, în contextul în care rata de vaccinare este în scădere, întrucât şi rata de infectare se află într-un trend descendent. 

„În momentul de faţă livrările de doze depăşesc necesarul şi capacitatea de depozitare şi, de asemenea, există riscul ca anumite loturi de vaccinuri să nu mai poată fi valorificate şi pe care de consecinţă de a putea fi administrate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege, propus în septembrie 2021.

Sumele rezultate vor reprezenta venituri la bugetul de stat. Totodată, statul român nu va face profit, preţul dozelor fiind cel stabilit în acordurile încheiate cu producătorii de vaccinuri şi Comisia Europeană. 

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro