Romprest poate executa silit Primăria Sectorului 1

Un nou pas în scandalul gunoaielor din sectorul 1. Judecătoria Sectorului 1 a admis, joi, o cerere a Romprest de executare silită a Consiliului Local al Sectorului 1.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

În acest context, prefectul Capitalei a spus că, “dacă Primăria are de plătit astfel de datorii, trebuie să le plătească”.

Totodată, Alin Stoica a declarat că primăria Sectorului 1 poate să facă direct plata către companiile care asigură sortarea gunoiului.

”Sectorul 1 își asumă plata sortatorilor în mod direct, în așa fel să degreveze prestatorul de această obligație și să îi permită să presteze în continuare serviciul fără nici un fel de opriri. Prestatorul sunt sigur că va aprecia acest gest și în continuare își va desfășura serviciul fără nici un fel de probleme, înțeleg că prestatorul este pe străzi și își îndeplinește obligațiile, de preluare și transportare a gunoiului, lucrurile ar trebui să meargă înspre bine”, a spus Stoica.

Comentează pe FACEBOOK