Roxana Wring, fost lider USR Bucureşti, colaborator al Securităţii

Roxana Wring, fost lider USR Bucureşti, colaborator al Securităţii

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat marţi că Roxana Wring, fost lider al USR Bucureşti, a fost colaborator al Securității.

„Constată calitatea pârâtei de colaborator al Securităţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se precizează în minuta deciziei, relatează Agerpres.

Decizia poate fi contestata la Inalta Curte.

Cererea CNSAS a fost inregistrata pe 21 noiembrie 2019 la sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti. Asta dupa ce Colegiul CNSAS a luat decizia de a sesiza instanta in acest caz pe 9 octombrie 2019, scrie Ziare.com.

Inainte sa plece din Romania, in anul 1980, la 25 de ani, Roxana Wring a lucrat pentru o scurta perioada la Oficiul National de Turism. Atunci s-ar fi ales cu un dosar de urmarire, dar si cu un dosar de colaborator al Securitatii, potrivit CNSAS.

Roxana Wring a declarat ca nu a fost informata, nu a fost invitata sa dea vreo explicatie si ca nu isi da seama care este motivatia acestei decizii CNSAS. Totusi, a anuntat ca demisioneaza din USR.

Plecarea din partid atrage si pierderea calitatii de consilier general.

Comentează pe FACEBOOK