S-a facut voia lui Petre Daea. Undă verde de la Parlament

Parlamentul a dat undă verde împușcării cormoranilor, dușmanii fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea. În consecintă, dacă și președintele Klaus Iohannis va promulga legea, pasarile vor fi împușcate. Măsura s-ar putea aplica chiar din această toamnă.

Ministerul Mediului, condus de Costel Alexe, ridică din umeri si transmite că, atunci când a avut ocazia, și-a exprimat dezacordul cu privire la uciderea cormoranilor, scrie ziare.com.

În tara noastră trăiesc două specii de cormoran: cel mic și cel mare. Ultimul recensământ arată că din prima specie sunt circa 55.000 de păsări, iar din cea de a doua aproximativ 88.000 de specii.

Deranjați de numărul cormoranilor sunt piscicultorii care au bălți. Aceștia susțin că păsările sunt lacome și le mănâncă mare parte din pește. Acesta a fost și laimotivul lui Daea pe tot parcursul mandatului de ministru al Agriculturii.

Ideea a fost expusă la nivel european de fostul ministru. Și a fost, în parte, susținută și de actualul ministru de resort, Adrian Oros.

Întrebarea este cum va ști Ministerul Mediului câți cormorani trebuie împușcați, pentru a stabili o cotă de vânătoare, până la toamnă?

 

 

Comentează pe FACEBOOK