vineri 14 iunie 2024

Salubrizare Sector 5 crește gradul de reciclare prin tehnologii noi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Compania Salubrizare Sector 5, firma ce se ocupă de managementul deșeurilor în sector, anunță pe pagina sa de Facebook implementarea unor tehnologii noi de reciclare. În materialul cu pricina se descriu soluțiile identificate de companie pentru îmbunătățirea gradului de reciclare. Prin intermediul unui studiu de caz, compania a explorat provocările și soluțiile găsite pentru îmbunătățirea gradului de reciclare în diverse comunități ale Sectorului 5. Salubrizare Sector 5 a menționat că, autoritățile locale au inițiat ample campanii de conștientizare pentru a educa comunitatea cu privire la beneficiile reciclării.

Care sunt problemele

Cu ajutorul studiului de ca descris mai sus, au fost identificate și problemele existente, putându-se realiza chiar și un top al acestora. Astfel, pe primul loc se află reticența locuitorilor la schimbare. Un segment important al acestora preferă să-și păstreze rutina zilnică și nu doresc să participe la colectarea selectivă. Vorbim aici de nivelul redus de conștientizare în rândul locuitorilor cu privire la beneficiile colectării selective.

Salubrizare Sector 5 a identificat zonele problemă
Salubrizare Sector 5 a identificat zonele problemă

Un alt aspect problemă este acela al infrastructurii inadecvate. Aici se încadrează lipsa containerelor specifice pentru diferite tipuri de deșeuri. De asemenea, amplasarea acestor containere în locuri ușor accesibile populației a fost studiată intens. Studiul invocat a dat posibilitatea celor de la Salubrizare Sector 5 să identifice atât zonele „problemă”, cât și modalități de atragere a populației în acest proces modern și ecologic de colectare.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro