vineri 14 iunie 2024

Scandal ‘de miliarde’ între liderii Coaliției

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un nou scandal a izbucnit între liderii Coaliței. De această dată, războiul se dă pe tema înfiinţării unei Agenţii pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, structură care ar urma să gestioneze banii din PNRR pe capitolul Sănătate. Este vorba de circa 2 miliarde de euro.

USR PLUS a pregătit deja o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea instituţiei, dar liberalii se opun.

„Este nevoie de o discuţie în coaliţie asupra OUG referitoare la Agenţia de la Ministerul Sănătăţii pentru investiţiile în spitale, inclusiv investiţiile din PNRR. Riscăm foarte mult ca aceşti bani din PNRR şi proiectele să se blocheze. Mi se pare mult mai potrivit ca CJ-urile să-şi facă un proiect de achiziţie să se ocupe de el”, a afirmat Cristian Buşoi, cel care a deschis subiectul, potrivit unor stenograme publicate de România Tv.

Ludovic Orban a venit apoi cu precizări: „Decizia la nivelul coaliţiei a fost ca proiectele de spitale să fie derulate de autorităţile care tutelează spitalele. Acel pasaj cu înfiinţarea agenţiei pentru spitale a fost introdus împotriva deciziei coaliţiei, de Ghinea, cel mai probabil în conivenţă cu Voiculescu. Am discutat cu primul ministru şi are acelaşi punct de vedere cu mine”.

De asemenea, Mircea Hava, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat „se vede de la o poştă că este pentru a duce nişte bani în anumite zone”

„Sunt împotriva celor care încearcă să-şi bată joc de inteligenţa românilor. Voi încerca să scot de acolo să se vadă şi banii de consultanţă care sunt duşi pentru nişte indivizi”, a conchis Mircea Hava.

Liderul PNL consideră că demersul USR PLUS este un atac la adresa autorităţilor locale.

„Se dă un dos de palmă administraţiei locale. PNL nu va vota aşa ceva. Premierul a spus clar că nu va promova acest lucru”, a subliniat Hava.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro