miercuri 28 februarie 2024

Scandal între DSP și manageri pe carantina spitalelor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nebunia legată de apariția coronavirusului în mai toate spitalele din țară a generat neînțelegeri și insubordonări grave. Direcțiile de Sănătate Publice, structuri care ar trebui să decidă măsuri de închidere a spitalelor sunt complet ignorate. Managerii de spitale decid peste noapte intrarea său ieșirea din carantină. Prefecții și-au pierdut și ei autoritatea și au ajuns să se roage de medici să nu demisioneze sau să se întoarcă la serviciu. Tot acest haos a apărut ca urmare a crizei de echipamente de protecție din spitale.

Maternitatea Odobescu, studiu de caz

Carantinarea maternității Odobești din Timișoara a aruncat în aer relația dintre instituții. Mariana Rădulescu, directorul DSP Timiș a făcut ieri dezvaluiri incredibile. Aceasta susține că nu a fost nici măcar înștiințată de închiderea unității medicale, în seara de 31 martie. Mai mult, aceasta a aflat că maternitatea se va redeschide astăzi, după ce chipurile ar fi fost igienizată.
„Este absolut falsă afirmația conform căreia DSP Timiș sau Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ar fi instaurat carantina la Maternitatea Odobescu. Total falsă, neadevărată și, în același timp, și mincinoasă! Decizia de a declara carantina la Maternitatea Odobescu a aparținut, de la sine putere, doamnei Olimpia Oprea, manager al Spitalului Clinic Municipal Timișoara, instituție care are în subordine maternitatea in cauză „, a declarat șefa DSP. Aceasta spune că nu a fost consultată nici legat de redeschiderea acesteia, care are loc astăzi. La structura respectivă au fost deja diagnosticați 5 angajați cu Covid-19.

Alte cazuri de haos

Direcțiile sanitare și-au pierdut complet autoritatea în țară, nu doar în Timiș. Alte cazuri flagrante sunt cele de la Suceava sau Hunedoara. Vă reamintim că Spitalul Județean Suceava a bătut toate recordurile, ținând ascunse decesele a 13 personale vreme de aproape o săptămână. Cei 13 decedați de Covid19 anunțați într-o singură seară nu apăreau deloc în hârtiile trimise către DSP Suceava. Au fost anunțați abia când situația a scăpat de sub control, în seara în care ministrul Marcel Vela a decretat municipiul Suceava drept oraș închis.
Nici la Hunedoara lucrurile nu stau mai bine. Acolo o întreaga secție ATI, cea a spitalului Orăștie, a demisionat în bloc. A fost nevoie de intervenția disperată a prefectului, care a reușit să aducă înapoi la lucru o mare parte din personale, pe rugăminți și somații. Nu i-a ieșit însă cu șefa secției, o doamnă care face furori cu pozele sale sexy pe Internet și care nu a cedat în fața reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro