duminică 10 decembrie 2023

Scandal PNL – PSD pe banii de pensii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

ACTUALIZARE 14.53 Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, joi, la începutul ședinței de guvern, să vină cu un plan de măsuri asumat, cu „termene clare de implementare”, care să ducă la îmbunătățirea colectării la bugetul de stat, dar la digitalizarea ANAF și a sistemului de e-facturare.

„Știm cu toții, în cererea de plată nr. 4 (din PNRR – n.r.) este nevoie de o reformă fiscală. Până la reforma fiscală, aștept de la ministrul Finanțelor un plan de măsuri administrativ asumat: atât în ceea ce privește colectarea la bugetul de stat, cât și planul concret – prevăzut și el – în ceea ce privește digitalizarea ANAF-ului și a sistemului vamal. Vreau să știu termene clare de implementare a sistemului de e-facturare, sigiliul electronic împreună cu radarul mărfurilor, facturi electronice pentru toate achizițiile din sistemul public, facturi electronice pentru toate produsele accizabile sau cu risc mare de evaziune – aici le știm cu toții, sunt produse de balastieră, flori fructe și legume – și un plan de măsuri administrativ și legislativ. Presupun că cel legislativ înseamnă să fie prezentat cu tot cu avize de la colegii noștri din Guvernul României”, a declarat Marcel Ciolacu în ședința de guvern de joi, potrivit Digi24.

Înainte de ședință, într-o discuție cu jurnaliștii, care l-au întrebat despre refuzul ministrului de Finanțe Marcel Boloș de a aviza proiectul legii pensiilor, premierul Ciolacu a răspuns laconic: „Așa e el, mai supărăcios”.

ACTUALIZARE 13.30 Marcel Boloș a dat avizul pentru proiectul noii legi a pensiilor. Este asteptat avizul Consiliului Economic și Social, care urmează să se întrunească la ora 14.00.

STIREA INITIALA

Un nou scandal între PSD și PNL. De data aceasta, pe banii de pensii. Mai exact, Guvernul are probleme cu asigurarea surselor de finanțare privind noua lege a pensiilor, iar liderul PNL Nicolae Ciucă a venit joi la Palatul Victoria pentru o clarificare a impactului.

„Este nevoie de o clarificare pentru că aseară au apărut informații în spatiul public de la doamna ministru Bucura că impactul ar fi de 55,6 miliarde de lei, iar din calculele de la Ministerul de Finanțe suma este diferită, motiv pentru care am solicitat să ne clarificăm care e suma reală pentru că este un impact mare pe care trebuie să ni-l asumăm cu date concrete și să avem sustenabilitate pentru această decizie.”, a declarat joi dimineață liderul PNL, Nicolae Ciucă, potrivit hotnews.

Ședința de Guvern a fost amânată pentru ora 13:00, tocmai pentru a exista o clarificare și un aviz de la Ministrul de Finanțe în privința impactului legii pensiilor.

Întrebat dacă acest impact nu va afecta bugetul pe 2024, Ciucă a confirmat.

„Categoric la cifrele anunțate aseară de 55,6 miliarde de lei, impactul este de aprox 3% din PIB ceea ce este enorm de mult și trebuie să identificăm sursele de finanțare.

Nu va exista aviz de la Ministerul de Finanțe până nu va exista o clarificare în privința finanțării.”, a spus joi dimineață Nicolae Ciucă.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro