luni 25 septembrie 2023

Se înființează super-agenția AMEPIP, cu bugetari plătiți cu spor de 50%

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernul are pe agenda ședinței de joi o hotărâre de guvern privind organizarea și funcționarea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), o super agenție care urmează să gestioneze companiile de stat, scrie G4Media. Sursa citată scrie că veniturile AMEPIP vor fi uriașe: un tarif de monitorizare de până la 0,1% din veniturile totale ale companiilor de stat, plus 30% din amenzile aplicate companiilor de stat care nu îndeplinesc diferite condiții.

„Înființarea AMEPIP, cu super-bugetari plătiți cu 50% în plus față de salariul normal, vine pe fondul discuțiilor aprinse din coaliție pe tema măsurilor de austeritate necesare pentru a diminua deficitul bugetar.”

La AMEPIP vor fi angajate 88 de persoane, la care se adaugă un președinte și doi vicepreședinți (numiți prin decizie a prim-ministrului, la propunerea secretarului general) – fiecare cu cabinet propriu, plus un secretar general.

De asemenea, instituția va avea 8 mașini.

Super-agenția AMEPIP a fost înființată printr-un proiect de lege inițiat de guvernul Ciucă, sub pretextul unei cereri din PNRR. România și-a asumat eficientizarea administrării companiilor de stat.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro