Se întețește lupta între USR-PLUS și PNL

Luptele între PNL și USR-PLUS se întețesc la Iași, după ce primarul Mihai Chirica a fost inculpat într-un nou dosar penal. 

Consilierii locali USR-PLUS cer demisia acestuia, afirmând că nu se poate continua colaborarea cu un edil cu două dosare penale. Mia mult, aceștia îii reproșează că a făcut de râs Iașiul.

În replică, Chirica a răspuns că preocuparea sa în următorii trei ani este să spună adevărul şi să rezolve problemele ieşenilor.

„Solicit demisia lui Mihai Chirica din funcţia de primar. Aţi făcut de râs Iaşiul. Sunteţi dublu inculpat după doar şase luni de mandat. Iaşiul nu poate funcţiona cu un primar cu două dosare penale”, a declarat liderul grupului de consilieri USR PLUS Iaşi, Ana Raluca Roşu.

 „Nu ţineţi oraşul prizonier. Este o chestiune de bun-simţ”, a spus Răzvan Timofciuc (USR-PLUS).

Edilul Mihai Chirica a răspuns că nu se simte confortabil, dar că se consideră nevinovat. Acesta afirmă, într-un mesaj video publicat joi pe Facebook, că se simte „într-un grav pericol” și speră ca justiția să nu se facă în cabinete de partid. Chirica spune că vrea să se facă justiție, iar dacă a greșit, va ieși cu demisia public.

„Speța în care mă aflu astăzi vorbește despre încadrare într-un act de crimă organizată. E mai mult decât pot înțelege eu. E ca și cum s-ar face trafic de arme, de stupefiante, de prostituție. Nu merită ieșenii și nu merită primarul Iașiului, impersonal, să se întâmple acest lucru”, spune edilul PNL.

„Mă simt în pericol, într-un grav pericol și sper ca justiția să nu se facă în cabinetele de partid. Sper să nu ne întoarcem în timp. Sper ca celelalte instituții ale statului să asculte, să încerce și chiar să facă să se afle adevărul. Nu pot suporta acest lucru. Iașiul are o agendă externă, Iașiul are un proiect pentru Basarabia, Iașiul are un primar care și-a respectat jurământul zi de zi. Iașiul și-a ales un om care să sufere alături de el, dar nu așa. Mă simt în pericol, într-un mare pericol. Nu cer sprijin politic, nici măcar de la PNL, cu toate că am avertizat de la începutul acestui an că presiunea la Iași crește”, adaug Chirica.

Comentează pe FACEBOOK