Sectorul 1, îngropat în datorii și gunoaie

Sectorul 1, îngropat în datorii și gunoaie

Sectorul 1 ar putea fi ‘îngropat’ în gunoaie din cauza faptului că fost administrație PSD nu a mai achitat serviciile Romprest SA din luna iulie. Reprezentanții companiei de salubritate anunță, vineri „restrângerea activităţii”.

Aceștia se plâng că  firma „finanţează integral” serviciile de salubritate pentru acest sector şi a ajuns să angajeze cheltuieli suplimentare pentru a putea asigura în continuare curăţenia, transmite news.ro.

Angajaţii Romprest SA dau asigurări că au făcut toate demersurile legale pentru a evita această situaţie, însă firma a ajuns „la epuizarea integrală a resurselor financiare”.

În comunicat se precizează că, cel puțin momentan, nu va fi afectată activitatea de colectare a deşeurilor de la populaţie şi de la firme.

Conform Romprest, compania colectează deşeuri menajere de la 1.967 asociaţii de proprietari şi 30.392 gospodării individuale şi asigură curăţenia stradală pe 1.200 de  artere rutiere în lungime de 463 kilometri. 

Între timp, fostul edil Dan Tudorache s-a ocupat de alte achiziții, care l-au trimis între timp în fața judecătorilor.

Amintim că Tudorache este vizat în mai multe dosare, unul privind achiziția de tablete pentru elevi, iar un altul face referire la fapte comise înainte de a fi primar.

Fostul edil este cercetat pentru complicitate la trafic de influență și spălare a banilor. În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de alte două persoane fizice, fosta soție și o menajeră, pentru infracțiunea de complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.

Comentează pe FACEBOOK