Vor fi reînființate școlile profesionale: Meseria, brăţară de aur

Vor fi reînființate școlile profesionale: Meseria, brăţară de aur

Premierul Ludovic Orban susține reînființarea școlilor profesionale, închise de Ecaterina Andronescu în anul 2009. Premierul a declarat, vineri, că țara are nevoie de tehnicieni și că „meseria e brățară de aur”.

„Refacerea învăţământului tehnic, profesional, este un proiect de căpătâi al Guvernului pe care îl conduc. De asemenea, creşterea locurilor în facultăţile tehnice reprezintă un alt obiectiv şi dimensionarea cifrei de şcolarizare în concordanţă cu obiectivele economice şi cu cererile pieţei muncii pe care le avem”, a spus Ludovic Orban.

Orban a făcut aceste declarații în cadrul vizitei de lucru la Prefectura din Dâmboviţa, unde a fost semnat contractul prelabil cu reprezentanţii Companiei de apă.

„Obiectivul nostru este şi acela de a aduce sistemul de educaţie din România la situaţia care exista în urmă cu 15-20 de ani. Din păcate, în urmă cu aproximativ 15 ani de zile, a fost pus pe butuci învăţământul tehnic şi profesional. Trebuie să refacem acest învăţământ tehnic şi profesional, meseria e brăţară de aur. Un om care parcurge un liceu tehnologic, o şcoală profesională, dobândeşte o meserie şi îşi poate găsi un loc de muncă bine plătit. De asemenea, poate să evolueze ulterior în carieră”, a mai spus Orban.

Comentează pe FACEBOOK