vineri 14 iunie 2024

Securizarea frontierei SUA-Mexic prin restricții de migrație

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După anunțarea noilor restricții privind migrația, președintele Joe Biden a declarat că acestea vor ajuta la securizarea graniței SUA-Mexic și a acuzat din nou opozanții săi republicani că împiedică orice reformă legislativă.

Președintele SUA a declarat că aceste măsuri vor ajuta la restabilirea controlului asupra frontierelor și la menținerea ordinii în procesul de cerere de azil. El a subliniat, de asemenea, că aceste măsuri sunt conforme cu dreptul internațional.

Preşedintele american Joe Biden se pregătește să semneze un decret care va permite închiderea temporară a frontierei SUA cu Mexicul pentru migranţii clandestini atunci când numărul lor depășește 2.500 pe zi. Acest subiect este extrem de controversat în contextul alegerilor prezidențiale din noiembrie, unde Joe Biden se va confrunta din nou cu rivalul său republican, Donald Trump. Trump militează pentru măsuri stricte împotriva migrației ilegale.

securizarea
migrarea sua mexic

Conform noii legi, autorităţile americane vor putea să deporteze migranţii care nu îndeplinesc criteriile stricte pentru a primi azil. Dacă într-un interval de şapte zile numărul intrărilor ilegale depăşeşte 2.500, această măsură poate fi aplicată. Funcţionari americani au explicat acest lucru presei.

Din cauza acestei schimbări radicale de poziție, Biden este acum în linie cu abordarea lui Trump. Echipa sa de campanie a criticat măsura anunțată de Casa Albă, spunând că este o încercare disperată a președintelui democrat de a atrage electoratul conservator.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro