duminică 14 iulie 2024

Șefa Trezoreriei SUA, servită cu ciuperci halucinogene în China

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen a fost servită cu ciuperci halucinogene în timpul vizitei sale în China. Aceasta spune, însă, că nici ea, nici altcineva din staff nu a avut simțit efecte adverse.

„Nu am fost conștientă că aceste ciuperci aveau proprietăți halucinogene”, a declarat ea într-un interviu acordat CNN cu privire la un ingredient dintr-o „rețetă delicioasă” pe care a comandat-o la un restaurant popular din China în timpul vizitei de stat pe care a efectuat-o în țara comunistă la începutul lunii trecute, scrie Hotnews.

Șefa Trezoreriei de la Washington a explicat ulterior că „dacă sunt gătite corect, ceea ce sunt sigură că s-a întâmplat la acest restaurant foarte bun, ele nu au niciun efect”.

„Dar tuturor ne-au plăcut ciupercile, restaurantul și niciunul dintre noi nu am resimțit efecte adverse după ce le-am mâncat”, a mai spus ea.

Ciupercile în cauză sunt numite „Jian shou qing” de către chinezi, adică „vezi mâna albastră” într-o traducere ad-literam. Numele vine de la una dintre proprietățile lor caracteristice: suprafața interioară a ciupercii devine albastră după ce este aplicată presiune asupra sa, inclusiv în timpul procesului de tăiere. Ele sunt considerate otrăvitoare deoarece pot provoca halucinații.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro