Şeful CJ Harghita nu se lasă: Vrea Cheile Bicazului în Secuime

Şeful CJ Harghita nu se lasă: Vrea Cheile Bicazului în Secuime

Disputa între autoritățile din Harghita și Nemț cu privire la revendicarea comunei Bicaz-Chei continuă.

După o lungă serie de procese, care s-au întins pe o perioadă de peste 10 ani, pe 25 iunie 2020, Curtea de Apel Ploieşti a decis, prin sentinţă definitivă, că disputa legată de Cheile Bicazului s-a încheiat. Canionul şi cele 700 de hectare din împrejurimi aparţin comunei Bicaz-Chei, adică trec în administrarea judeţului Neamţ, au stabilit judecătorii. 

Doar că Csaba Borboly, șeful Consiliului Județean Harghita, nu este de acord cu decizia Curţii de Apel Ploieşti. El vrea Cheile Bicazului în Secuime și acuză ilegalități în judecarea cazului.

„Bănuiesc că Curtea de Apel a exclus Consiliul Judeţean Harghita pentru a nu fi obligată să ia în considerare probele noastre cu valoare 100% la pronunţarea sentinţei. Este un lucru cu atât mai ciudat dacă ţinem cont de faptul că judeţul Neamţ nu a fost exclus din proces. Excluderea CJ Harghita este ilegală pentru că există mai multe acte normative care dispun reglementarea disputelor legate de graniţa dintre localităţi situate la periferia judeţelor cu implicarea consiliilor judeţene.“, a declarat preşedintele CJ Harghita, potrivit Adevărul.

Partea maghiară, conducerea CJ Harghita şi Primăria Gheorgheni, susţine că zona Cheilor Bicazului le aparţine, deoarece ar fi făcut parte prin tradiţie din aşa-zisul Ţinut Secuiesc. 

Comentează pe FACEBOOK