Un prim tratament împotriva COVID-19, autoritzat în UE

Un prim tratament împotriva COVID-19, autoritzat în UE

Comisia Europeană a acordat, vineri, o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată pentru medicamentul Remdesivir.  Acesta devine primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19.

Autorizarea survine în urma unei recomandări din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), urmată de o aprobare din partea statelor membre.

„Faptul că astăzi am autorizat un prim medicament pentru a trata COVID-19 reprezintă un mare pas înainte în lupta împotriva acestui virus. Acordăm această autorizaţie la mai puţin de o lună de la depunerea cererii, dovadă clară a hotărârii UE de a răspunde rapid de fiecare dată când tratamente noi devin disponibile. Nu vom precupeţi niciun efort pentru a asigura tratamente sau vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului.”, a declarat comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, potrivit europa.eu.
Doar că, stocurile pe 3 luni de Remdesivir au fost achiziționate aproape integral de SUA.
Mai exact, administraţia Trump a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producţia companiei Gilead pentru iulie şi 90% din august şi septembrie, scrie Metro.
Comentează pe FACEBOOK