duminică 14 august 2022
spot_img

Şeful Inspecției Judiciare se retrage la o pensie de 6.500 de euro/lună

Must read

spot_img

Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei judiciare (IJ), se pensionează. Netejoru va avea o pensie mai mare decât salariul net pe care l-a câştigat pâna acum, potrivit PressHub.

Anul trecut, Netejoru avea un salariu la IJ de 26.000 de lei pe lună net. Având în vedere că pensia magistraților este în cuantum de 80% din salariu brut din ultima lună de activitate, rezultă că acesta va încasa o pensie de aproximativ 32.000 de lei net pe lună, adică 6.500 de euro.

Legea privind statutul procurorilor şi judecătorilor arată că „judecătorii, procurorii (…) se pot pensiona la cerere şi pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.”

Dosare controversate

Sub conducerea lui Lucian Netejoru, Inspecția Judiciară a deschis nenumărate acțiuni disciplinare împotriva procurorilor care au instrumentat dosare grele. Cel mai proeminent client al IJ a fost ex-șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

De asemenea, Netejoru a întocmit acțiuni disciplinare și împotriva unor judecători care au criticat abuzurile PSD de pe vremea lui Liviu Dragnea.

Tot pentru Netejoru, fostul ministru Tudorel Toader, susținut de PSD-UDMR-ALDE a emis o ordonanță de urgență pentru ca funcția acestuia să fie păstrată și să candideze pentru un nou mandat, mai scris sursa citată.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro