Sondaj: Arafat în picaj, românii acceptă restricții și vor testare în școli

Un sondaj inedit, comandat de compania OK Medical și realizat de CURS arată lucruri extrem de surprinzătoare cu privire la percepția românilor asupra pandemiei. Personaje despre care ai spune că sunt hulite de români au de fapt un grad ridicat de încredere (exemplu colonelul Gheorghiță), iar altele sunt exact pe dos. Iată sondajul în integralitatea sa. Puteți vedea exact măsurătorile legate de încrederea oamenilor în anumite personalități implicate în lupta cu pandemia:

sondaj nivel national – Final

O alta parte extrem de interesantă a sondajului vizează direct lupta cu virusului. Astfel, românii au mai multă încredere în testul PCR decât în cel Antigen, își doresc o testare în școli mult mai mult decât introducerea certificatului verde și sunt de acord într-o proporție destul de mare cu unele măsuri de prevenire, precum restricționarea accesului în restaurante sau anumite magazine.

În fine, sondajul îi întreabă pe români și pe cine identifică ei ca principal vinovat de accidentele/incendiile din spitale. Pe primul loc găsim supraîncărcarea din spitale, iar pe locul al doilea Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Pe cale de consecință,  peste 70 la sută dintre respondenți au fost de părere că Raed Arafat ar trebui să fie lăsat fără o serie de atribuții sau chiar sa fie demis.

Comentează pe FACEBOOK