Sondaj inedit și interpretarea de rigoare

Sondaj inedit și interpretarea de rigoare

Cel mai mare sondaj de opinie făcut de la înființarea pagini www.jurnalist.ro și până astăzi arată specificul publicului nostru. Făcut prin intermediul paginii de facebook Dan Bucura, cu aproape 9000 de respondenți, sondajul nu este nicidecum unul național. Așa cum unii au înțeles greșit, procentele partidelor din acest grafic nu sunt cele valabile în România. Vorbim de publicul jurnalistului Dan Bucura, un public preponderent de dreapta. Până la urmă și poziționarea asumată a lui Dan Bucura este a unui om cu viziuni de dreapta. Dar asta, cum alții nu au înțeles, nu presupune nicio secundă tolerarea greșelilor, compromisurilor și chiar a faptelor de corupție comise de guvernarea de dreapta..

Revenind la sondaj, concluziile sunt următoarele:

  • Peste 80 la sută din urmăritorii paginii Dan Bucura sunt oameni de dreapta, într-un precent mare foști sau actuali susținători ai PNL. O parte dintre ei sunt însă dezamăgiți de modul în care a pornit actuala guvernare.
  • Destul de puțini oameni sunt cei care caută sau așteaptă apariția unei formațiuni noi în viața politică românească. Nici varianta candidatului independent nu a fost una preferată. Cele două opțiuni au însumat doar 8,5 la sută
  • Procentul celor care au optat pentru varianta de a nu merge la vor este de doar 5 la sută! Acest lucru este unul extrem de îmbucurător. Ideea este ca oamenii să înțeleagă că absenteismul lor nu face decât să favorizeze partidele mari, tradiționale. De multe ori, acestea se bucură, cu cât absenteismul este mai mare, ele conservându-și doar bazinul lor electoral. La acest capitol, PSD a excelat dintotdeauna.
  • În fine, o altă constatare este că fanii PSD se regăsesc într-un număr relativ mic pe pagină. Ceea ce nu este neapărat îmbucurător. O confruntare de idei și opinii, dacă se face în limitele unui limbaj decent și argumentat, este întotdeauna un câștig. Împreună cu foștii lor aliați de la ALDE, cei de la PSD abia ajung la procentul de 6,5 la sută..

 

Chiar dacă unii dintre dumneavoastră nu ați înțeles exact scopul sondajului sau reprezentativitatea sa, jurnalist.ro și pagina de facebook a lui Dan Bucura vor mai face asemenea demersuri sociologice. În principal este foarte util să ne consultăm cu toții pe diferite probleme ale societății și să avem cunoștință de opiniile majorității pe anumite subiecte.

Comentează pe FACEBOOK