luni 25 septembrie 2023

Sorina Pintea, trimisă în judecată pentru luare de mită

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Sorina Pintea, la data faptei manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ din Baia Mare, judeţul Maramureş, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale)”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit. Acești bani reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.
În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Amintim că după ce a scăpat din arestul preventiv, Pintea a vrut să se întoarcă la șefia Spitalului Baia Mare, dar a fost demisă de Nelu Tătaru.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro