joi 23 martie 2023
spot_img

Șpăgile judecatorului Tudoran, dezvăluite în direct

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Martorii denunțători din dosarul deschis la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pe numele fostului judecător Corneliu Bogdan Ion Tudoran au decis să rupă tăcerea. Acest lucru se întâmplă la peste un an de zile de când au depus acele denunțuri și nu s-a întâmplat nimic, dosarul Tudoran bătând pasul pe loc la SIIJ. Cele descrise cu lux de amănunte de cei ce l-au mituit în trecut pe Tudoran sunt halucinante. Obiceiurile magistratului de a lua șpăgi de ordinul sutelor de mii sau chiar milioanelor de euro se petreceau în casa unui alt interlop, Florin Pârvu,  zis „Chinezu'”, proprietarul în acte al târgului de mașini Vitan și bun prieten cu Tudoran. Mitele halucinante erau date cu prilejul unor așa-zise partide de table,  când cei interesați să obțină bunăvoința juridică a magistratului aduceau acele sume colosale.

Una din părțile importante ale acestui material este cea în care se face referire la procurorul Nicolae Marin. Acesta este omul care conduce în prezent controversata Secție Specială,  instituția unde zac cu succes dosarele lui Tudoran.  Procurorul este cel care a lucrat ani de zile cu magistratul corupt, o mare parte dintre dosarele acestuia ajungând pe masa judecătorului. Rechizitoriile lui Marin Nicolae au fost mereu confirmate de judecătorul de la Curtea de Apel. Ba, mai mult, Tudoran a făcut eforturi imense pentru a închide „corespunzator” toate cauzele instrumentate de cel care conduce acum SIIJ. Vă reamintim cel mai controversat episod în acest sens, acela în care Tudoran a motivat o sentință dată tot de el intr-un asemenea dosar, în timp ce era internat într-un sanatoriu de boli psihice. (https://jurnalist.ro/judecatorul-tudoran-dovada-coruptiei-in-justitia-din-romania/)

În dosarul de la SIIJ de care vorbim nu este un singur martor. Intr-o emisiune TV în care cei care l-au șpăguit pe Tudoran au hotărât să rupă tăcerea apar doi dintre aceștia. Cel de-al doilea, așa cum puteți vedea, a indicat un întreg cerc de persoane ce era la curent atât cu mitele luate de fostul judecător, cât și cu participările acestuia la jocuri de noroc organizate ilegal.

Acest om, fost magistrat, despre care se vorbește acolo este unul ce a avut în mână destinele a mii de oameni. Din ceea ce se spune acum, tragem concluzia că de judecata sa aspră au scăpat doar cei care au plătit bani grei, iar neplatnicii au infundat pușcăria chiar și pe nedrept.

O altă concluzie ce este evidentă se referă la inutilitatea controversatei SIIJ. Făcută întocmai cu scopul de a trage la răspundere magistrații corupți din sistem, ea se dovedește a fi exact pe dos. Cu șefi precum Nicolae Marin, care caută să mușamalizeze faptele fostului colaborator de la instanță,  secția cu pricina nu este decât un instrument de albire a corupților.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro