Spital din București fără CT şi aparat RMN

Primul spital din Bucureşti, spitalul Clinic Colţea, nu are computer tomograf şi aparat RMN. Administraţia Spitalelor Bucureşti spune că pe lista de investiţii pentru acest an va exista şi un computer tomograf pentru Spitalul Colţea, informează News.ro.

Marian Stamate, medic primar ORL la Spitalul Colţea, precizează că: „RMN nu am avut niciodată, iar computerul tomograf, care oricum era vechi, depăşit tehnologic, este defect de foarte multă vreme, din 2020, fără posibilitatea de a mai fi reparat, pentru că nu mai sunt piese şi ar trebui cumpărat unul nou. Rolul celor două aparate este esenţial, noi suntem spital monoprofil 1 de oncologie, hemato-oncologie de fapt, este esenţial în diagnosticul şi urmărirea terapeutică a pacienţilor, atât chirurgical, cât şi în tratamentele radioterapice, oncologice, hematologice. Sunt absolut vitale, nu ne putem descurca fără ele”.

Totuşi, reprezentanţii Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti ţinut să precizeze că în lista de investiţii pentru acest an este inclus şi un CT.

„Computerul Tomograf de la Spitalul Clinic Colţea nu mai funcţionează de la începutul acestui an, în urma deselor defecţiuni şi costului prohibitiv al reparaţiilor şi întreţinerii, echipamentul fiind propus pentru casare. CT-ul a fost pus în funcţiune şi utilizat în cadrul spitalului începând din anul 2009, în acest moment fiind integral amortizat. În lista de investiţii pentru acest an, transmisă de ASSMB Ministerului Sănătăţii, este inclus şi un Computer Tomograf pentru Spitalul Clinic Colţea”, transmite ASSMB.

În prezent, pacienţii acestui spital care trebuie să facă CT, sunt programaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în baza protocolului de colaborare încheiat în luna februarie 2021 între cele două unităţi sanitare.

Comentează pe FACEBOOK