vineri 21 iunie 2024

Spitalele din București, fără materiale şi medicamente

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Spitalele din București nu mai au materiale și medicamente vitale din cauza scumpirilor.

„Dacă ții la viață mergi și cumperi”, spun pacienții.

Spre exemplu, Institutul Clinic Fundeni a plătit 310 mii de lei pentru curent și a rămas fără citostatice. Spitalul Universitar a plătit jumătate de milion de lei pentru facturile la electricitate.

Managerul Spitalului Filantropia recunoaşte că valul de scumpiri le creează mari probleme în a asigura medicaţia şi materialele sanitare, iar facturile s-au dublat. Cea de la curent a crescut de la 44 de mii de lei la 109 mii de lei.

„Realizăm economie prin a stinge lumina în spaţiile în care nu se consultă sau în spaţiile în care nu se efectuează activitate medicală. Aceste scumpiri nu fac decât să crească şi mai mult dificultatea în a asigura tot ce e necesar pentru îngrijrea pacientului.”, a transmis Dr. Nicolae Gica, manager Spitalul Filantropia .

În cazul Institutului Oncologic București (IOB), factura la electricitate s-a majorat la 310 mii de lei, de la 160 de mii de lei. Distribuitorii se retrag sau nu aduc la timp materialele pentru medicația bolnavilor, potrivit antena3.ro.

„Atat furnizorii de materiale sanitare cât şi cei de alte materiale şi-au crescut preţurile, în unele cazuri le-au dublat, în multe cazuri contractele au fost refucate. Iar în tot acest timp unii bolnavi rămân fără tratamentele vitale. Stocuri lipsă sunt şi la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde nu se găsesc unele citostatice”, a adăugat Bogdan Tănase, manager IOB.
„Una dintre problemele care ne sunt semnalate la nivelul spitalelor ţin de circuitul de aprovizionare. Sunt lipsuri punctuale sau sunt discontinuităţi în aprovizionare , adică lipsuri pe două, trei săptămâni.”, transmis şi Răzvan Prisada, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului ANMD.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro