luni 25 septembrie 2023

Stare de alertă în România, după 15 Mai

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După starea de urgență generată de epidemia de coronavirus, din 15 mai ar putea fi instituită starea de alertă. Surse guvernamentale citate de Libertatea spun că starea de alertă va fi dată prin Ordonanță de Urgență. Acestea menționează că astfel Guvernul va putea menține anumite restricții pentru a nu se răspândi COVID-19.

„Nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde și de ce mergem”, spunea Klaus Iohannis, săptămâna trecută.

Vor fi păstrate, însă, unele interdicții, precum adunările publice sau deschiderea mall-urilor. Vor mai exista interdicții pentru persoanele de peste 65 de ani. Acestea vor avea voie să iasă din case fără adeverință pe proprie răspundere doar în două intervale: 7-11 și 19-22.

Pentru ceilalți români este obligatorie doar purtarea măștii chirurgicale în mijloacele de transport în comun și în spațiile publice închise.

 

Ce spune Articolul 53 din Constituţie 

Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi

(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro