duminică 14 iulie 2024

Stolojan analizează posibilii candidați la președinția României

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Invitat la Prima TV, Theodor Stolojan i-a analizat pe posibilii candidaţi la alegerile prezidenţiale.

Potrivit acestuia Nicolae Ciucă este forța competitivă a liberalilor, Geoană are relații, dar se înâlnește cu ”interlopi” în campanie, iar Kovesi nu ar fi susținută de liberali pentru că aceștia nu vor pe cineva din afara formaţiunii politice.

Întrebat dacă premierul  Nicolae Ciucă va fi candidatul liberalilor la alegerile prezidenţiale, Stolojan a spus:

“Mi-e greu, nu ştiu ce să vă spun. Sigur că e preşedintele partidului, se bucură la ora actuală de încrederea cea mai mare din partid. Deci, în mod normal, dacă partidul se hotărăşte să aibă un candidat din rândul membrilor Partidului Naţional Liberal, altul cu forţa competitivă a domnului Ciucă, nu avem”.

Stolojan a mai fost întrebat dacă Nicolae Ciucă va rezista în fruntea PNL până la alegerile prezidenţiale.

“Este corect, dar cred că va deveni preşedintele Senatului domnul Ciucă în momentul în care nu va mai fi prim-ministru. Nu uitaţi că undeva din octombrie-noiembrie anul viitor se intră în campanie, deja e campania locală, deci nu mai are timp de a schimba preşedinţii şi de a schimba structuri şi aşa mai departe. Partidul trebuie să fie deja în tranşee pentru campanie”.

Despre secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, Stolojan are semne de întrebare.

“Mircea Geoană, după părerea mea, are foarte multe atuuri acum, în sensul de a îndeplini această funcţie, multe contacte, multe relaţii. Problema cu el, după cum ştiţi, e legată de comportamentul lui. Adică, te întâlneşti cu fel de fel de interlopi când tu eşti în campanie. Deci ăsta-i semnul mare de întrebare vizavi de domnul Geoană, adică relaţiile lui, în ce măsură e dispus să alunece în anumite relaţii care n-au ce căuta pentru politician”.

Dintre Mircea Geoană şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale, Stolojan l-ar alege pe un al treilea.

“Cred că pe un al treilea. Domnul Ciolacu e suficient de prudent aşa ca să nu se avânte într-o chestie în care ştie că poate nu are şanse”, a afirmat fostul preşedinte PNL.

În opinia lui Stolojan, Laura Codruţa Kovesi este cea care poate să răstoarne jocul politic la alegerile prezidenţiale.

“De ce nu? Deşi foarte mulţi o critică, eu totuşi vreau să vă spun şi folosesc acest prilej să vă spun foarte limpede că în România sunt doi oameni care au creat două sisteme publice care au fost performante la un anumit moment dat. Sigur, ulterior pot interveni diferite analize. Unul este Raed Arafat, care a creat sistemul SMURD şi care e atacat pe toate părţile de fel de fel de oameni care n-au creat nimic. Raed Arafat a creat un sistem pe care toată lumea îl vede că funcţionează. Când ai un accident de circulaţie, e acolo şi salvează vieţi. Eu ştiu de unde a pornit Raed Arafat, a pornit de la Târgu Mureş, acolo a creat prima unitate SMURD.  Al doilea este doamna Laura Codruţa Kovesi. Pe vremea ei DNA-ul era activ. Sigur că au apărut, ca în orice sistem, fel de fel de ciuperci otrăvitoare, gen la Ploieşti, gen nu ştiu unde, dar pe fond sistemul era funcţional”.

Totuși, în opinia lui Stolojan, PNL nu o va susține pe Laura Codruţa Kovesi la alegerile prezidenţiale.

“Nu cred că PNL-ul e dispus să susţină un om care vine acum din afara PNL-ului. PNL-ul a învăţat câteva lecţii deja din parcursul lui”, a mai declarat Theodor Stolojan.

Codruța Kovesi declarase anterior că nu este interesată să candideze la Președenție.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro