Studiu: Covid a schimbat radical viața românilor

Studiu: Covid a schimbat radical viața românilor

Coronavirusul a schimbat radical viața românilor. Nu vorbim doar de distanțarea socială, ci și de obiceiurile de consum. Un studiu realizat de Intrum România, companie specializată pe cercetare, arată că doi români din trei se confruntă cu o scădere a bunăstării financiare. În continuare, cifrele sunt la fel de sumbre. Siguranța locului de muncă este în topul problemelor. 41 la sută dintre consumatori s-au lovit de scăderea salariului sau au intrat în șomaj tehnic.
Populația cea mai afectată este cea cu vârsta între 38 și 44 de ani. Aceștia găsesc cu greu resursele unui trai decent, după ce își plătesc facturile. Două treimi dintre respondenți au admis că sunt nevoiți să amâne plata facturilor, iar peste jumătate dintre ei trăiesc deja din împrumuturi.
Există și un segment de 33 la sută din populație care a devenit mult mai precaut în situația data. Acești români au dezvoltat o atenție sporită față de prețul produselor de la raft și au început să facă economii. Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, ce au făcut obiectul studiului, românii sunt încă optimiști în ceea ce privește șansele lor de a-și crește veniturile în viitorul apropiat. Nu aceeași speranță o au cei din țări mai dezvoltate precum Franța, Italia sau Germania.

Aici găsiți toate datele studiului amintit:

https://www.intrum.ro/media/8095/ecpr-2020-special-edition-w

Comentează pe FACEBOOK