duminică 14 iulie 2024

SUA declară violența armată drept o criză de sănătate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În timp ce ne confruntăm cu o creștere a violenței armate în țară, chirurgul general al SUA a declarat marți că aceasta reprezintă o criză de sănătate publică și este obligația noastră să acționăm pentru a preveni pierderile de vieți cauzate de armele de foc și consecințele devastatoare care rezultă, mai ales în comunitățile afro-americane. Această problemă trebuie abordată urgent și cu determinare.

În primul raport public de sănătate despre violenţa armată, chirurgul general Vivek Murthy a evidenţiat consecinţele devastatoare şi de amploare pentru bunăstarea publică şi a cerut mai multe fonduri pentru cercetare, îmbunătăţirea accesului la sănătate mintală şi alte măsuri, precum depozitarea în siguranţă, în vederea reducerii riscurilor şi prejudiciilor.

Potrivit lui, violența armată este o criză urgentă de sănătate publică care contribuie la pierderea vieților, suferința și durerile imense ale multor americani.

SUA
chirurgul general al sua

Potrivit lui Murthy, rata deceselor cauzate de arme de foc a crescut în mod constant. În 2022, peste jumătate dintre acestea au fost cauzate de sinucideri, urmate de omucideri şi decese accidentale. Aceasta este cea mai frecventă cauză de deces printre copii și adolescenți în SUA. Este un trend îngrijorător pe care trebuie să-l abordăm și să încercăm să găsim soluții pentru a reduce numărul acestor tragedii.

Studiile au demonstrat că creșterea numărului de tineri afro-americani morți în SUA din cauza armelor de foc a avut un impact semnificativ asupra comunităților lor. Acest fenomen alarmant trebuie abordat în mod urgent pentru a preveni mai multe tragedii și pentru a proteja viețile celor mai vulnerabili dintre noi.

În plus, violenţa armată generează daune suplimentare prin sporirea temerilor la nivelul populaţiei. Mai mulţi adulţi americani se declară îngrijoraţi că ei sau persoanele dragi ar putea deveni victime, ceea ce duce la o „cascadă de prejudicii în întreaga societate”, conform unui sondaj KFF din 2023 citat de Murthy.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro