duminică 21 aprilie 2024

SUA nu crede că Rusia va folosi arme nucleare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Rusia nu va folosi arme nucleare. Statele Unite nu văd niciun motiv pentru a-şi ajusta propria postură nucleară, a declarat vineri secretarul de stat Antony Blinken, citat de Reuters, conform news.ro.
Vladimir Putin declarase vineri că Rusia ar putea „teoretic” să folosească arme nucleare dacă există o ameninţare la adresa integrităţii sale teritoriale sau a existenţei sale ca stat. Potrivit acestuia, până în acest moment, nu este cazul.

Casa Albă a declarat miercuri că nu există niciun indiciu că Moscova va folosi armele nucleare. Oficialii americani nu au văzut nicio mişcare de arme nucleare în interiorul Rusiei care să indice că acestea se îndreaptă spre Belarus, relatează CNN. 

„Nu am văzut niciun motiv pentru a ne ajusta propria postură nucleară şi nici indicii că Rusia se pregăteşte să folosească o armă nucleară”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate.

Putin anunțase la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, că primele arme nucleare tactice pe care Rusia le va depozita în Belarus au sosit la destinaţie. Pe tot parcursul verii acest proces ar urma să se desfășoare. 

Folosirea armelor nucleare de către Rusia este „teoretic posibilă dacă există o ameninţare la adresa existenţei Federaţiei Ruse”, a spus Putin. Tot el a ținut să specifice că Rusia are mai multe arme decât ţările NATO.

„Armele nucleare sunt create pentru a garanta securitatea noastră în sens larg şi existenţa statului rus”, a arătat Putin. „De asemenea, avem mai multe arme de acest fel decât ţările NATO, ele ştiu acest lucru şi continuă să facă presiuni pentru negocieri privind reducerea lor”, a spus Putin.

Liderul rus a menţionat că există „pericolul serios de a atrage şi mai mult NATO în acest conflict militar”. Potrivit acestuia aliaţii furnizează armament Kievului în acest conflict militar.

Armata rusă ar putea „distruge orice clădire din centrul Kievului”, a spus Putin.

„Dar noi nu o facem”, a adăugat el. Putin crede  că atacurile recente de la Moscova şi din regiunea Belgorod sunt o „încercare de a provoca Moscova la acţiuni serioase şi puternice”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro