SUA se apară de Covid-ul de import. România încă nu

Tot mai multe țări ale lumii pun condiții stricte de intrare pe teritoriul lor, altele decât carantinarea. Aceasta, pe lângă că este extrem de neplăcută pentru cei care intră în țară, s-a dovedit extrem de inutilă de la începutul pandemiei. În atare condiții, politica de prevenție a multor state civilizate s-a mutat pe testare.

Şeful Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, Mark Redfield, urmează să semneze un ordin care va extinde obligativitatea unui test negativ pentru Covid-19 pentru aproape toţi pasagerii aerieni internaţionali, au declarat surse citate de Reuters. Același lucru l-au făcut deja vecinii din Canada.

Măsură cerută de autoritățile care luptă cu pandemia în SUA face sens, atâta vreme cât pe teritoriul american intră multe persoane din țări în care capacitatea de testare este redusă și riscurile sunt mari.

Din 28 decembrie, CDC a cerut ca aproape toţi pasagerii aerieni veniţi din Marea Britanie, inclusiv cetăţenii americani, să fie testaţi negativ pentru Covid-19 cu 72 de ore înainte de placare. Sunt exceptaţi copiii cu vârste mai mici de doi ani şi pasagerii care tranzitează doar Marea Britanie. În prezent se va extinde măsura la toți cei ce intră pe teritoriul american.

În România a fost lansată zilele trecute o petiție devenită virală. Aceasta vorbește despre opțiunile pe care românii le au pentru reluarea vieții normale, cea de dinaintea pandemiei. Una dintre propuneri este exact cea pusă acum în practică de americani și anume testarea în masă, mai ales a celor care pătrund pe teritoriul țării. În locul carantinei de 14 zile, testarea s-ar putea dovedi mult mai eficientă.

Comentează pe FACEBOOK