Suceava: 52 de cadre medicale, infectate cu Covid-19

Suceava: 52 de cadre medicale, infectate cu Covid-19

UPDATE – Alte 25 de cadre medicale din Spitalul Suceava au fost confirmate cu coronavirus. Totalul a ajuns la 52 de cadre medicale.

Știrea inițială.

18 medici şi nouă asistente de la Spitalul Judeţean Suceava sunt confirmate cu coronavirus.

Toate cele 27 de persoane au fost internate în secţia de Boli Infecţioase din cadrul unităţii medicale.

Totodată, alte cadre medicale aşteaptă rezultatul testelor pentru Covid-19.

Infectarea a fost posibilă din cauza oamenilor care au ascuns istoricul călătoriilor și a lipsei echipamentelor medicale.

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privinţa istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât şi cu o criză mondială în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie, situaţie care nu este specifică Spitalului Judeţean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijenţă din partea noastră, am făcut tot ce am putut şi am achiziţionat toate materialele de protecţie pe care le-am găsit pe piaţă. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alţii au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluţii, în condiţii de resurse limitate”, se arată într-un comunicat al Comitetului Director al Spitalului Judeţean Suceava.

Amintim că o femeie de 72 de ani internată la Spitalul Judeţean Suceava a decedat, luni, din cauza coronavirusului. Pacienta avea afectiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare).

Acesta este al patrulea deces pe fondul infectării cucoronavirus de la noi din țară.

În total, pe teritoriul țării noastre, până lluni la ora 13.00, cinci persoane au decedat din cauza coronavirusului, iar late 576 sunt confirmate pozitiv. (Detalii AICI)

Comentează pe FACEBOOK