joi 22 februarie 2024

Covid-19. Elevii ar putea repeta anul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Elevii ar putea repeta anul din cauza situației create de pandemia de coronavirus. Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, la RFI, că a solicitat Ministerului Educaţiei o analiză privind evoluţia cursurilor online.

”Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educaţiei, tocmai pentru a vedea cum se desfăşoară educaţia online şi în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educaţia copiilor. Plecăm de la principiul că nicio evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are şi segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcţie de aceste evaluări cum vom proceda cu anul şcolar”.

Vicepremierul precizează că există trei scenarii în privinţa anului şcolar.

”Sunt trei etape posibile, cel puţin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul şcolar să continue şi evaluările să fie aşa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea şcolilor peste perioada anunţată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluţia”.

Raluca Turcan spune că ”toate scenariile sunt posibile, nu există o ţară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru edupedu.ro că acest scenariu este exclus și că elevii își vor susține la timp examenele.

Scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul. În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”, a spus Anisie.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro