duminică 10 decembrie 2023

Sumă Uluitoare Obținută Online pentru Celebra Carpetă ‘Răpirea din Serai’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Faimosul covor „Răpirea din Serai” a fost o prezență obișnuită în aproape fiecare locuință în perioada „Epocii de Aur”. După o perioadă îndelungată de uitare, această carpetă emblematică a revenit în atenția publicului și a început să fie pusă în vânzare pe platformele online, conform informațiilor de pe adevarul.ro.

Imaginea de pe covor reprezintă o scenă din opera cu același nume, creată de Wolfgang Amadeus Mozart. Acțiunea operei are loc în Turcia contemporană și îi are ca protagoniști pe o tânără care a fost răpită din palatul lui Selim Pașa din motive de iubire.

Această reprezentare a ajuns în casele românilor cu două secole mai târziu.

„Mai mult de 40% din populaţia României cred că avea răpirea pe perete. Asta reprezintă o copilărie. A noastră. Toţi oamenii care au prins perioada comunistă ştiu despre această carpetă”, a declarat Adrian Rebenciuc, manager terasă, conform ziaruldeiasi.ro.

„Mi se pare că e o emblemă a unei epoci până la urmă. Cred că a venit să înlocuiască covorul ţesut în război, că tot avem aici un război, de bunicile noastre”, a declarat antropologul Cristina Tesar.

Pentru cei care sunt interesați să cumpere celebrul covor cu „Răpirea din Serai”, vor trebui să investească 5.000 de lei. Se menționează, de asemenea, că o astfel de carpetă a fost inclusă în licitații în trecut.

Cu un an în urmă, această carpetă a fost punctul central al unei expoziții organizate de Muzeul Țăranului Român.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro