Suspiciuni de CORONAVIRUS în două spitale din Capitală

Suspiciuni de CORONAVIRUS în două spitale din Capitală

UPDATE: S-a confirmat. Un bărbat, fost șef al Poliției Locale București, fiind în acest moment angajat al ADP Sector 4, care a mințit autoritățile cu privire la istoricul vizitelor sale, a răspândit virusul la Spitalul “Dimitrie Gerota”.

Bărbatul a îmbolnăvit până acum trei persoane, printre care o femeie gravidă și un copil de 4 ani. (Detalii AICI)

………

Două spitale din București sunt în anchetă epidemiologică, din cauza unor suspiciuni de coronavirus.

Este vorba despre spitalul MAI din Capitală “Dimitrie Gerota” și Spitalul “Sfântul Ioan”.

Unul dintre cei doi români confirmați luni seară cu Covid-19 a fost internat săptămâna trecută la Spitalul Dimitrie Gerota cu altă afecțiune. Evident, el a intrat în contact cu mai mulți medici și asistente.

Medicii care l-au tratat au fost plasați imediat în carantină.

Totodată, două  persoane suspecte de coronavirus care erau internnate la Spitalul Sf. Ioan din Capitală au fost testate marți dimineață. Un caz a fost deja infirmat și pentru al doilea se așteaptă rezultatele în această după amiază.

Autoritățile precizează că pacientul a fost izolat de la internarea sa în spital și nu a avut contact direct cu alți pacienți sau cadre medicale

Grupul de Comunicare Strategică anunță, marți, că pe teritoriul României se află în carantină 52 de persoane, în timp ce alte 11.235 se află în izolare la domiciliu.

De asemenea, autoritățile au confirmat 17 români infectați cu coronavirus, dintre care cinci s-au vindecat.

Totodată, de gripă sezonieră au murit până acum 57 de persoane.

În acest moment, în lume sunt 114.558 de persoane contaminate. Au murit 4.028 de oameni și au fost vindecați alți 64.268.

 

 

Comentează pe FACEBOOK