miercuri 7 iunie 2023

Sute de mașini de lux zac în vamă, confiscate

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Sute de mașini de lux zac în vamă, confiscate. Românii își cumpără mașini second-hand din străinătate, le transportă în țară cu ajutorul navelor container, iar în momentul în care ajung aici, în porturile de la Marea Neagra, declară autoturismele sub prețul pieței pentru a plăti taxe mai mici. Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar multe dintre autoturisme rămân în parcul Gărzii de Coastă. Printre ele și modele de lux, de 100.000 de euro bucata.

“Această infracțiune, conform codului vamal, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.

Poliția de Frontieră Constanța se poate lăuda cu unul dintre cele mai luxoase parcuri auto din țară. Nu sunt mașini cumpărate de instituție, ci… confiscate”, a declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă, pentru Digi24.

Astfel, peste 140 de mașini zac în acest parc, pentru că proprietarii nu le-au mai revendicat.

În mod normal, mașinile rămân la Garda de Coastă timp de 6 luni. Dacă în acest interval de timp proprietarii nu vin să le revendice, autovehiculele sunt declarate abandonate. Urmează procedura de intrare în patrimoniul statului, iar ulterior acestea pot fi valorificate de ANAF.

Comentează pe FACEBOOK

- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro