vineri 8 decembrie 2023

Ce au în comun Raed Arafat și actorul Bruce Willis

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

E cât se poate de simplu! Actorul american a devenit celebru după rolul princial din seria „Greu de ucis”, iar boss-ul de la SMURD poate câștiga Oscar-ul pentru postura sa „greu de demis”. Se pare că nimeni și nimic nu-i zdruncină scaunul lui Arafat: nici schimbările politice, nici accidentele și nenorocirile întâmplate în parohia sa, nici măcar greșelile pe care le face. Dacă ar fi magistrat, atunci omul ar fi de departe posesorul super-inamovibilității.

Nu spune nimeni că demiterea lui Arafat ar trebui făcută cu orice preț, mai ales nu la comandă politică. E clar că peste acest ultim episod s-a trecut de mult. A încercat Traian Băsescu să-l schimbe prin 2012, în perioada când butoanele premierului Boc erau la palatul Cotroceni. Ceea ce a urmat, a fost dezastru. Tentativa lor a scos românii în stradă și s-a lăsat cu un scandal monstru. Așa că din acel moment, medicul Raed Arafat a devenit intangibil. Un adevărat cartof încins, pe care niciun partid politic nu și l-a dorit în brațe. Și uite așa a devenit Arafat cel mai de neclintit român la locul de muncă.

Din 2012 până astăzi, imaginea lui Raed Arafat în ochii românilor s-a schimbat radical. Ultimul sondaj în care a fost măsurat arătă 70 la sută grad de neîncredere în persoana sa. De ieșit în stradă pentru el, nici nu se mai pune problema. Și totuși, tuturor celor de la butoane le este o frică teribilă de acest personaj. Care o fi motivul, e greu de explicat. Cine o fi în spatele lui, imposibil de spus. Cert este că omul se bucură liniștit de acest statut privilegiat, din postura sa de guru, specialist în toate. Au trecut peste el accidente care au îngrozit România (avionul pilotat de Adrian Iovan, prăbușit în Apuseni, elicopterul SMURD picat în lacul Siutghiol, spitalele în care ard oameni de vii) însă nimeni nu a avut curajul să-i sugereze că ar avea vreo vină. Măcar una morală, ce ar necesita demisia de onoare..

Ultima boacănă ce se sparge în capul lui Raed Arafat este scandalul testelor de salivă din școli. Inițiativa a fost un eșec total, o bătaie de joc națională. După ce s-au scremut să organizeze în ultimul ceas licitația privind furnizarea acestor produse, fiind ultimele din Europa, autoritățile de la noi au eșuat lamentabil. Minunea a ținut doar 2 săptămâni. După acest interval, scolile au rămas fără teste, nu s-a mai livrat nimic și se tot vorbește de amânări. Chiar și ceea ce s-a livrat a fost o bătaie de joc. Imaginile cu testele aduse vrac și aruncate în sarcina profesorilor au revoltat o țară întreagă. Din nou se caută vinovați.

Pentru cei care chiar doresc să îi identifice, vă ajut eu! Ministerul Educației nu are nicio vină. Cei de la Finanțe, nici atât. Entitatea care a semnat contractele cu furnizorii, după marea licitație se numește IGSU! Tot structura condusă de Arafat a gestionat și comenzile date privaților. Au fost 3 loturi diferite la licitație, dar comenzile venite dinspre oamenii lui Arafat n-au ținut nicio secundă cont de asta. Din lotul 1 i s-au cerut teste lui Cătălin Botezatu. El a fost primul ales. Apoi s-a trecut la lotul 2, fără a le solicita celor din prima serie să aducă și ei. Undeva, pe parcursul decis de IGSU, lucrurile s-au împotmolit. Singurul care și-a văzut interesul a fost creatorul de modă și firma de fashion cu care are legături. După ce au lirat ei, a venit potopul.

Așa cum v-am spus, unii au fost descalificați pentru întârzieri de câteva ore în livrare. Altora nici măcar nu li s-au dat comenzi. Sunt și unii care așteaptă cu marfa în depozite, fără să le fie solicitate produsele. Totul este la cheremul lui Arafat.. Desigur, zvonurile din târg despre o relație dintre Arafat și Botezatu nu au întârziat să apară. Era de așteptat. Că or fi sau nu adevărate, realitatea e una singură: doar creatorul de modă s-a văzut cu sacii în căruță și cu testele în școli..

La fel ca în toate celelalte cazuri, nimeni nu i-a cerut socoteală secretarului de stat. Doar presa l-a mai zgândărit cu câte o întrebare incomodă, care l-a scos din pepeni. În atare condiții, știind că momentele de popularitate ale personajului sunt de mult apuse, e greu de priceput de ce nu-l trage nimeni la răspundere. Până și ministrul Alexandru Rafila, care îndrăznise să mârâie puțin la Arafat în primele zile de mandat a lăsat-o moale. Să fie boss-ul SMURD mai ceva ca actorul hollywoodian Bruce Willis?!

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro