‘Tânăra pensionară’ Irina Alexe, demisă din MAI

Florin Cîțu i-a destituit miercuri seara pe secretarii de stat ai USR PLUS. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a precizat, la Digi24, Florin Cîțu.

Între cei demiși se află și fosta polițistă Irina Alexe (USR PLUS), pensionată la 42 de ani cu pensie specială și numită ulterior secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

„Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție în această seară după degringolada creată în coaliția aflată la guvernare.

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar, ceea ce a creat o imagine de ansamblu că toți polițiștii se pensionează la această vârstă. Nimic mai fals, reamintim că vârstă standard de pensionare pentru un polițist este de 60 ani”, au scris cei de la Sindicatul Europol.

Irina Alexe a fost propusă de USR PLUS pentru această funcție în ministerul condus de Lucian Bode (PNL). În 2016, ea a fost în centrul unui scandal public după ce s-a aflat că s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă. Ea primise gradul de chestor la doar 35 de ani. Este membra PLUS și a mai fost secretar de stat în MAI în guvernul Cioloș.

Comentează pe FACEBOOK